Kickstarta din IT-karriär tillsammans med oss

På Applicon vet vi att framtidens bank- och finanstjänster formas av morgondagens talanger. Därför sätter vi stort värde på att komma i kontakt med dig. Tillsammans tar vi reda på hur dina kunskaper och insikter kan förvandlas till en spännande karriär på Applicon. Vi erbjuder ett brett utbud av möjligheter för att ge din karriär en riktigt bra start.

Examensjobb

På Applicon får du möjlighet att ta stegen som driver dig och utvecklingen framåt. Dessutom får du använda dina teoretiska kunskaper i praktiken och lära känna en möjlig arbetsgivare. För oss är detta ett utmärkt tillfälle att få lära känna dig och ta del av dina kunskaper och idéer.

Vi behöver dig som vill göra ditt exjobb inom t ex agila metoder, framtidens banktjänster och digitalisering hos svenska banker.

Har du andra tankar och funderingar kring exjobb? Tveka inte att höra av dig till oss!

Just nu har vi exjobbarna Sarah Holmstedt och Malin Örnberg från Uppsala Universitet på plats hos oss och de undersöker hur blockchain, och framförallt smarta kontrakt, kan användas för att effektivisera en process inom core banking. Läs mer om deras examensarbete här.

Ansök här

Examensjobb och Applicons juniorsatsning


Är du intresserad och vill veta mer? Kontakta Kristin Häggström, HR-ansvarig. Ring 070-712 77 27 eller mejla kristin.haggstrom@applicon.se

Applicons juniorsatsning

Är du nyexaminerad civilingenjör, data- och systemutvecklare och vill vara en del av skapa unika banklösningar? Då är Applicons juniorsatsning något för dig.

Med Applicons juniorsatsning får du möjligheten till en toppstart i din karriär. Du kommer att få en gedigen introduktion i syfte att lära känna oss och våra olika bankinriktningar. Du kommer att få insyn kring våra olika system, tekniker och produkter som vi arbetar med. Din fadder kommer ge dig stöttning under en lång lång tid och du kommer att, tillsammans med din chef, att ta fram en kompetensutvecklingsplan så att du kan utvecklas på bästa sätt. Under din introduktionstid kommer du dessutom få en ökad förståelse för branschen vi verkar inom.

Låter det intressant?

Vi söker dig som nyligen tagit din examen som civilingenjör, data- och systemutvecklare eller motsvarande. Du tycker om programmering och/eller affärssystem, problemlösning, är nyfiken, prestigelös och vill arbeta med IT inom bank- och finansbranschen.

Ansök här

Möt en av våra tidigare juniorer

Joakim Hellerström började arbeta på Applicon 2014, direkt efter sin IT-examen. Idag arbetar han som .NET-utvecklare inom vårt Finance & Leasing-team. Läs mer om hans upplevelser och vad Applicons juniorsatsning innebar för starten på hans karriär.

Foto Joakim Hellerström

HEJ JOCKE!

HUR KOM DU I KONTAKT MED APPLICON?

“I slutfasen av min utbildning besökte jag en mässa där jag kom i kontakt med Applicon och fick höra om deras juniorsatsning. Vid tillfället studerade jag IT och hade sen tidigare erfarenhet från bankbranschen. Jag fick ett väldigt gott intryck av Applicon och deras juniorsatsning och varierande kunduppdrag tilltalade mig. Därför sökte jag till Applicon.”

HUR SÅG EN VANLIG ARBETSDAG UT FÖR DIG SOM JUNIOR?

“Arbetsdagarna var väldigt varierande. Inledningsvis fick jag en grundläggande genomgång av arbetsuppgifterna inom de olika affärsområdena. Därefter blev jag delaktig i pågående projekt under några veckors tid vilket var väldigt lärorikt.

Något jag vill belysa är att jag under min första tid på Applicon fick förmånen att vara med och starta ett projekt som senare resulterade i en förstudie för utbyggnaden av ett system som Applicon utvecklat åt kund.”

BERÄTTA OM PROJEKT OCH UPPDRAG SOM DU FICK DELTA I!

“Jag deltog bland annat i en förstudie till påbyggnaden av ett system som utvecklats av Applicon. Detta krävde bland annat teknisk kunskap i HTML, JavaScript, .NET och C#. Utöver det sattes jag på prov att analysera arbetsprocesserna hos kund för att se hur dessa skulle fungera i det nya systemet, vilket var väldigt intressant och roligt. Jag fick lära mig att utveckla Calypso (front-to-back cross-asset-system) som är skrivet i Java, vilket är det system jag senare började arbeta med i mitt första kunduppdrag.”

VILKET ÄR DITT BÄSTA RÅD TILL JUNIORA SÖKANDE?

“Ta chansen och lär dig så mycket som möjligt inom de olika affärsområdena och känn efter vad som passar dig bäst. Var inte rädd för att ta hjälp av kollegorna – de är otroligt hjälpsamma och duktiga.

Jag rekommenderar verkligen dig som är nyexaminerad att ansöka till Applicon. De fokuserar på att utbilda nya juniora medarbetare och du får en helhetsinsyn i hur det är att arbeta som IT-konsult, både vad gäller teknisk kunskap men även kunskap om verksamheten och branschen. Slutligen är Applicon en riktigt bra arbetsplats med god atmosfär och prestigelösa kollegor.”

©2018 Applicon

Log in with your credentials

Forgot your details?