Applicons Juniorprogram

Applicons juniorprogram ger dig chansen att utvecklas i rollen som IT-konsult. Juniorprogrammet pågår under sex månader och inkluderar en gedigen inskolning där interna uppdrag varvas med uppdrag mot kund. Du kommer att få lära känna Applicon och våra olika affärsområden, få fördjupad kunskap om finansbranschen samt stor insyn i livet som konsult.

När du antas till Juniorprogrammet får du möjligheten till en toppstart i din karriär. Du erbjuds fördjupad kunskap och bred insyn i våra olika affärsområden, du får arbeta med specifika och utmanande arbetsuppgifter, framtagna för just Juniorprogrammet, samt tillgång till en mentor som coachar och stöttar dig i det dagliga arbetet. Efter introduktionsveckorna börjar det kundfokuserade arbetet i respektive affärsområde med fortlöpande avstämningar med affärsområdeschef och HR-ansvarig. Slutligen får du fördjupa och utveckla dina kunskaper inom önskat affärsområde.

Låter det intressant?

Vi söker dig som nyligen tagit din examen som civilingenjör, data- och systemutvecklare eller motsvarande. Du tycker om programmering och/eller affärssystem, problemlösning, är nyfiken, prestigelös och vill arbeta som IT-konsult inom bank- och finansbranschen.

Läs mer och ansök här

Vid frågor, kontakta Kristin Häggström, HR-ansvarig. Ring 0707-127 727 eller skicka e-post till kristin.haggstrom@applicon.se

Möt en av våra tidigare juniorer

Joakim Hellerström är en av våra tidigare juniorer från Juniorprogrammet 2014. Idag arbetar Joakim som .NET-utvecklare inom vårt Finance & Leasing-team. Läs mer om hans upplevelser, vad Juniorprogrammet innebar för hans karriär samt få tips om du är intresserad av att ansöka.

Foto Joakim Hellerström

HEJ JOCKE!

VARFÖR ANSÖKTE DU TILL JUNIORPROGRAMMET?

“I slutfasen av min utbildning besökte jag en mässa där jag kom i kontakt med Applicon och blev informerad om Juniorprogrammet. Vid tillfället studerade jag IT och då jag även hade erfarenhet från bankbranschen tyckte jag mig passa in i den efterfrågade profilen. Vidare fick jag ett väldigt gott intryck av Applicon och kunduppdragen tilltalade mig. Jag ansökte därför till programmet och blev såklart jätteglad av det positiva antagningsbeskedet.”

HUR KUNDE EN VANLIG ARBETSDAG SE UT?

“Arbetsdagarna var väldigt varierande. Inledningsvis fick vi en grundläggande genomgång av arbetsuppgifterna inom de olika affärsområdena. Därefter var vi delaktiga i pågående projekt under några veckors tid vilket var väldigt lärosamt. Något jag gärna belyser är att jag under programmet fick förmånen att vara med och starta ett projekt som senare skulle resultera i en förstudie för utbyggnaden av ett system som Applicon utvecklat åt kund.”

BERÄTTA MER OM PROJEKT OCH UPPDRAG SOM DU DELTOG I!

“Jag deltog bland annat i en förstudie till påbyggnaden av ett system som utvecklats av Applicon. Detta krävde bland annat teknisk kunskap i HTML, JavaScript, .NET och C#. Utöver det sattes vi på prov att analysera arbetsprocesserna hos kund för att se hur dessa skulle fungera i det nya systemet, vilket var väldigt intressant och roligt. I slutet av programmet lärde jag mig att utveckla Calypso (front-to-back cross-asset-system) som är skrivet i Java, vilket är det system jag senare började arbeta med i mitt första kunduppdrag.”

VILKET ÄR DITT BÄSTA RÅD TILL SÖKANDE?

“Ta chansen och lär dig så mycket som möjligt inom de olika affärsområdena och känn efter vad som passar dig bäst. Var inte rädd för att ta hjälp av kollegorna – de är otroligt hjälpsamma och duktiga. Jag rekommenderar verkligen de som är intresserade av Juniorprogrammet att ansöka. Du får en helhetsinsyn i hur det är att arbeta som IT-konsult, både vad gäller teknisk kunskap men även kunskap om verksamheten och branschen. Slutligen är Applicon en riktigt bra arbetsplats med god atmosfär och prestigelösa kollegor.”

VAD HÄNDE EFTER JUNIORPROGRAMMET?

“I slutfasen av programmet slussades jag in i ett redan tilltänkt uppdrag. Det gick jättebra, delvis tack vare kollegor som arbetade i samma projekt, men även tack vare de grundläggande lärdomar och erfarenheter jag fått under resans gång. Idag, tre år senare, arbetar jag som .NET-utvecklare i affärsområdet Finance & Leasing och trivs fortfarande hur bra som helst med Applicon som arbetsgivare. ”

©2017 Applicon

Log in with your credentials

Forgot your details?