Vårt engagemang och ansvar i samhället

Vi tror på uttrycket “ingen kan göra allt, men alla kan göra något.” På Applicon vill vi inte bara ta ansvar för våra anställda utan även bidra till ett bättre samhälle och försöka skapa en ljusare tillvaro för våra medmänniskor.

Fika med vänner

“Fika med vänner” är ett initiativ som Applicon drog igång under hösten 2016 då insamlingar och bidrag inte enbart handlar om att skänka pengar utan även om engagemang.

I samarbete med Frälsningsarméns sociala center i Hornstull bjuder vi utsatta människor på varm dryck, bullar och smörgåsar, bakade och förberedda av våra kollegor. Applicon skänker i sin tur fingervantar.

Vill ditt företag också hjälpa sociala centret i Hornstull med kläder eller andra förnödenheter? Ring 08-34 85 98 eller mejla soccent.sthlm@fralsningsarmen.se

Situation Sthlm

Applicon har valt att stödja Situation Sthlm som genom ett fantastiskt engagemang och arbete bidrar till en bättre boendesituation för hemlösa i Stockholm. Tidningen, som säljs av hemlösa, är ett samhälls- och kulturmagasin vars idé är att attrahera läsare för att på så sätt skapa arbete och en egen inkomst för tidningens försäljare.

Förutom att köpa tidningen kan man som företag annonsera i Situation Sthlm, bli företagsprenumerant, anlita dem som föreläsare, sponsra verksamheten eller sätta in pengar på deras pg konto: 28 19 18 – 3. Läs mer om Situation Sthlm här.

Insamlingar

Varje år gör Applicon en gemensam insats och samlar in kläder, förnödenheter och/eller pengar som skänks till utvald välgörenhetsorganisation.

Under flyktingkrisen 2015 genomförde vi en insamling av pengar och förnödenheter för att hjälpa flyktingar från Syrien. Det resulterade i 22 200 kronor som skänktes till FN:s flyktingorgan, UNHCR. Kläder, hygienartiklar och förnödenheter som samlats in under åren har skänkts till Svenska kyrkan och Frälsningsarméns sociala center i Stockholm.

Barncancerfondens Vänföretag

Applicon är Vänföretag och stödjer Barncancerfondens arbete i kampen mot cancer. Barncancerfonden finansierar vård, vårdutveckling och stöd till drabbade familjer. Syftet är att skapa de bästa förutsättningarna för att nå det övergripande målet: att alla barn som drabbas av cancer ska bli friska igen.

I en tid där socialt ansvar och engagemang blir allt viktigare hoppas vi att allt fler väljer att stötta utsatta människor och hjälporganisationer så att vi tillsammans bidrar till en bättre värld. Läs mer om Barncancerfondens vänföretag här.

AppliRUN

Genom AppliRUN uppmuntrar vi våra aktiva kollegor att träna ännu mer tillsammans. Konceptet ger en extra push och bidrag att snöra på sig löpardojorna och tillsammans delta på olika lopp och löpaktiviteter under året. För att finslipa löparstegen så arrangeras det och erbjuds experthjälp där de som vill får tips på övningar och teknik för att effektivisera sin löpning. På så sätt är vi väl förberedda inför årets alla springrundor.

Vi vill hjälpa våra medarbetare att ta hand om sin hälsa och självklart skapa ökad gemenskap och energi – något som är väl värt att investera i.

©2020 Applicon

   

Log in with your credentials

Forgot your details?