Applicon 20 år!

2015 är ett riktigt jubileumsår för Applicon. För att fira detta och de många, långa och goda samarbeten vi haft med våra kunder över åren bestämde vi oss för att bjuda in till en hejdundrande sommarfest i Historiska museets fantastiska lokaler. Men vi börjar med att blicka bakåt till 1995, året då:

  • Ingvar Carlsson var statsminister och genomför Sveriges första officiella statsbesök i Sydafrika. Det är också året då Mona Salin tar en Time out efter Toblerone-skandalen.
  • Volvokoncernen gör den hittills största vinsten någonsin för ett svenskt börsbolag, 16,4 miljarder SEK. Koncernchef Sören Gyll anser dock att vinsten är för liten.
  • Världsmästerskapen i friidrott invigs i Göteborg, och kallas av många det “största idrottsevenemanget någonsin i Sverige”
  • Internet levererades via modem och ingen svensk bank hade internetbank. Dotcom-bubblan startar och Amazon.com, sökmotorn Altavista och Internet Explorer 1.0 lanseras samtidigt som ”Det är över nu” med Gyllene Tider var årets sommarplåga.

I den kontexten bestämmer sig tre herrar för att starta eget och lägger grunden för det bolag vi är idag. År 2008 kom Applicon in i bilden och tillför sista pusselbiten. I och med sammanslagningen av bolagen kompletterade vi varandra och vårt erbjudande till Bank & Finans-branschen blev ännu starkare.

Den ständiga utvecklingen från 1995 till idag stannar inte av. Det görs tekniska landvinningar i kombination med att kunder efterfrågar nya affärsmodeller. För oss som leverantör skulle det kunna ses som en blåslampa att ständigt hänga med i utvecklingen, men det är framförallt en enorm inspirationskälla till innovation och att ta fram nya tjänster och erbjudanden som igår inte var möjliga. I denna föränderliga värld är dock en sak säker, Applicons sommarfest återkommer år efter år och jag är övertygad om att vi om 10 år igen reflekterar över allt det som nu är i sin linda men som vi då ser som självklart.

Ett stort tack till alla er som kom och ville fira vårt 20-års jubileum med oss!

Tomas Wikström
VD Applicon

Log in with your credentials

Forgot your details?