Applicon jurymedlem i Dream Challenge

Applicon blev tillfrågad att medverka som jurymedlem i Dream Challenge på Grönkullaskolan i Rissne. Dream Challenge är en motivationskurs och tävling som riktar sig till och hjälper ungdomar i miljonprogramsområdena att nå sina drömyrken. Målet är att lyfta ungas gymnasiebehörighet och framtidstro och ge dem verktyg för att de ska nå sina drömyrken.

Under fyra veckor arbetar eleverna med att göra sina personliga framtidsplaner, lära sig hur man presenterar sig själv och hur man lägger upp en budget. Kursen avslutas med en tävling där en jury, bestående av bland annat två medarbetare från Applicon, fick lyssna och ställa frågor till eleverna som presenterade sina framtidsplaner. Sutligen utsågs en 1:a-, 2:a- och 3:e pristagare som alla vann en liten summa pengar.

– Vi blev otroligt imponerade över dessa ungdomar och det hårda arbete som de lagt ner på sina presentationer. Det var riktigt intressant att lyssna på deras framtidsplaner och roligt att föra dialog kring hur de ska nå sina mål, säger Anita Lenas, affärsområdeschef på Applicon.

Dream Challenge är ett samarbete mellan skola och näringsliv och det är Tankesmedjan A Million Minds, och dess grundare Madeleine Opira, som har utvecklat Dream Challenge.

 

Om A Million Minds

A Million Minds är en tanke- och handlingssmedja som arbetar för att frigöra den potential och kapacitet som finns inom miljonprogrammet och för att bidra till att skapa ett samhälle som är präglat av jämlika förutsättningar. De har ett särskilt fokus på barn och ungas rättigheter.

– Vi vill se till att det inte ska spela någon roll vilka föräldrar man har. Man ska känna att man har goda möjligheter och chanser att skapa sig en bra framtid, säger initiativtagaren Madeleine Opira.

Log in with your credentials

Forgot your details?