Applicon tillhandahåller och implementerar nytt kärnbankssystem till ytterligare en svensk bank

Med 22 år i branschen arbetar Applicon med att skapa framtidens bank- och finanstjänster. Med hjälp av SAP:s moderna kärnbankslösningar skapar Applicon de förutsättningar som krävs för att man ska kunna vara innovativ i ett modernt banklandskap.

Som mångårig partner till Landshypotek Bank fick Applicon under förra året vara med i processen att, till den första banken i Sverige, införa SAP HANA databaser för hela deras affärssystem. Med den nya lösningen kan Landshypotek Bank möta morgondagens krav och kundernas behov på ett bättre och effektivare sätt. I leveransen ingick även en konkurrenskraftig internetbank med lättillgängliga digitala banktjänster och där man som kund kan komma igång med sitt sparande med endast några få klick. Allt sedan den digitala banken lanserades i början av 2014 har sparandet växt och det totala beloppet uppgår till tolv miljarder kronor 2016 jämfört med 5 miljarder kronor 2014.

Nu står SBAB på tur och Applicon är i full gång med att implementera ett nytt kärnbankssystem till banken, ett byte som ska vara klart i slutet av 2019. Precis som Landshypotek Bank kommer SBAB att implementera SAPs banklösning tillsammans med tilläggslösningar från Applicon och primärminnesdatabasen Hana i botten. Applicon kommer att leverera systemen och ansvara för implementation och integration med andra banksystem, inklusive betalningsintegration. Tack vare en agil arbetsprocess kommer projektet löpande leverera funktionalitet och verksamhetsnytta och flera system och processer kommer successivt att ersättas.

I en intervju i Computer Sweden säger Klas Ljungkvist, cio på SBAB:

– Vi tittade noga över olika alternativ, gick igenom ett 20-tal olika leverantörer av bassystem och prickade av kriterier. Men det som var den kanske viktigaste parametern för oss var att det fanns en annan svensk bank som gjort samma byte med lyckat resultat, Landshypotek Bank. Det vägde tungt i vårt vägval. Läs hela artikeln: https://computersweden.idg.se/2.2683/1.687801/sbab-bygger-om-sap

Bytet stärker Applicons position ytterligare som en ledande leverantör av implementation, rådgivning och förvaltning av internationella kärnbankslösningar. När implementationen är genomförd kommer Applicon att ansvara för löpande förvaltning och vidareutveckling av kärnbankslösningen för både SBAB och Landshypotek, två av de tio största bankerna i Sverige.

 

För mer information, vänligen kontakta Tomas Wikström, VD Applicon. Ring 070-845 09 01 eller mejla tomas.wikstrom@applicon.se

Log in with your credentials

Forgot your details?