Applicon Sverige – en del av Origo

Sedan 2006 ägs Applicon Sverige av en isländsk, börsnoterad koncern och ledande leverantör av tjänster och lösningar inom informationsteknologi. Moderbolaget, som fram till 1:a januari 2018 hette Nýherji, slogs vid årsskiftet samman med två av sina dotterbolag, Applicon Island och TM Software, och bytte namn till Origo. Syftet med sammanslagningen är att skapa en enhet med ett mer omfattande utbud av IT-lösningar och tjänster och effektivare kunna utnyttja styrkan hos varje företag, vilket också möjliggör ett bättre stöd för kunderna.

Namnbytet berör inte Applicon Sverige som precis som tidigare kommer att fortsätta ha fullt fokus på att erbjuda tjänster och produkter till den finansiella sektorn i Norden.

Läs hela pressmeddelandet från Origo: https://www.origo.is/english/about-origo/investor-relations/investor-news/detail/item124115/nyherji-tm-software-and-applicon-become-origo/

 

Origo består idag av 440 medarbetare och erbjuder lösningar inom de flesta IT-områden såsom tjänsteförvaltning, mjukvaruutveckling, programvarulösningar, ERP-lösningar samt IT-infrastruktur. Dessutom erbjuder Origo utrustning och hårdvarulösningar från några av världens ledande teknikföretag som Lenovo, IBM, Canon, Bose, Sony, NEC och många fler. 2017 uppgick Origos omsättning till cirka 12,5 miljarder isländska kronor.

 

Vid frågor, kontakta Tomas Wikström, VD Applicon. Ring 070-845 09 01 eller mejla tomas.wikstrom@applicon.se

Log in with your credentials

Forgot your details?