Pressmeddelande: Hon tar över som vd på core banking-utmanaren Applicon

Win-win-situationer för alla, skapa värde snabbare och driva innovation för banker i framkant. Det är Victoria Sundbergs vision när hon tillträder som vd på Applicon.

På kort tid har snabbrörliga Applicon blivit en uppstickare i bank- och finansbranschen med sina innovativa helhetslösningar för marknaden. Efter tio år inom åländska core banking-leverantören Crosskey, bland annat som affärsområdeschef, och en tidigare bakgrund som projektledare och säljare tar Victoria Sundberg nu sig an vd-uppdraget med inställningen att förändra och utveckla marknaden.

“Applicon är ett otroligt spännande bolag. Finansbranschen och fintech har varit under rörelse under en lång tid nu, och Applicon behövs i den miljön. Konkurrenterna blir allt större och konsoliderar sig. Då behövs mindre snabbrörliga utmanare som kan ta sig an moderna tekniker, anpassa sig och vara relevanta för de banker som har samma filosofi.”

Innovation i samarbete med kunden

Hon tar över vd-rollen från interim vd och styrelseledamot Håkan Nyberg, som på kort tid identifierat viktiga framtidsfrågor kring tillväxt och kundfokus. Victoria Sundberg ser arbetet med att fortsätta utveckla Applicons innovativa lösningar i samarbete med kunden som avgörande för bolagets framgång.

“Jag vill skapa en större transparens och en djupare samverkan med kunderna. I våra samarbeten ska kunden få det värde de behöver så tidigt som möjligt. Jag vill uppnå win-win-situationer för alla parter där vi samarbetar för att skapa riktigt bra lösningar.”

Victoria Sundberg tillträder som vd för Applicon den 1 januari 2021. Håkan Nyberg kommer att fortsätta sitt uppdrag i styrelsen.

För mer information kontakta:
Håkan Nyberg
Interim vd och styrelsemedlem Applicon
hakan.nyberg@applicon.se
+46 70 397 09 04

Log in with your credentials

Forgot your details?