Pressmeddelande: Håkan Nyberg tillträder som vd på Applicon

Nu tillträder Håkan Nyberg som ny vd på Applicon. Håkan har suttit i Applicons styrelse i 1,5 år och har ett långt förflutet inom finanssektorn. Efter drygt åtta år på vd-stolen för Applicon lämnar Tomas Wikström sin post.

Applicon erbjuder innovativa digitala lösningar och tjänster inom core banking för bank- och finanssektorn. Sedan 2012 har bolaget ställt om sin affär från att sälja konsulttimmar till att leverera helhetslösningar innefattande både produkter och tjänster. Inom ramen för detta har bolaget etablerat banksystem på två av Sveriges tio största banker och sköter nu även förvaltningen av systemen. ”Jag ser fram emot att fortsätta utvecklingen av Applicons verksamhet och skapa ännu större tillväxt i bolaget”, säger Håkan Nyberg som med över 30 års erfarenhet från finanssektorn har lett flera stora digitala projekt, bland annat utvecklingen av Swedbanks internetbankplattform samt det konsortium av banker som utvecklade BankID. Håkan har även varit vd för nordiska banker som Nordnet och Ikano Bank.

”Digitaliseringen går i allt snabbare takt och coronakrisen har ytterligare accelererat utvecklingen. Det innebär att bankerna har fått ett ökat behov av att ta fram kundnära lösningar, vilket vi kan hjälpa dem med. Vårt motto är att göra den komplexa finansvärlden enkel ¬– det är en bra sammanfattning av vår drivkraft mot framtiden.” menar Håkan.

Efter drygt åtta år som vd för Applicon lämnar Tomas Wikström nu sin post. ”Det har varit både roligt och utmanande att få utvecklas tillsammans med bolaget under så pass lång tid”, säger Tomas. ”Jag är mycket nöjd med omställningen av vår affär som gynnar både våra kunder och vår egen verksamhet. Sedan 2012 har vi nästan dubblerat bolagets omsättning vilket är ett gott bevis för att vår förändringsresa varit lyckad.”


Håkan Nyberg

För mer information kontakta:

Håkan Nyberg
Vd Applicon
hakan.nyberg@applicon.se
+46 70 397 09 04

Log in with your credentials

Forgot your details?