Välkomna till Applicon, Johan och Marina

Vi kan med glädje meddela att Johan och Marina är två av våra nyanställda konsulter på Applicon som båda kommer att arbeta inom affärsområdet Capital Markets.

 

Johan Santesson

Johan har jobbat med systemutveckling inom finansbranschen sedan -94. Först med system för fondadministration och sedan med backofficesystem för aktier och aktierelaterade derivat. Johan har även jobbat med hela processen från att utreda verksamhetskrav, designa lösning, utveckla och testa systemen samt varit aktiv i supporten av dessa. Johan kommer senast från Digia (tidigare CapitalC) som har haft mycket samarbete med Applicon genom åren.

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?

”Positiv, engagerad och nyfiken.”

Vad gör du helst på din fritid?

”Det blir mest tid hemma med familjen. Vi har en liten gård med lite djur och ett gammalt hus som vi renoverar. Annars tycker jag det är väldigt kul att hålla på i trädgården.  Ett nytt intresse som jag försöker hinna med är att göra egen öl.”

Vad var det som lockade dig med Applicon?

”Trevliga människor och en positiv och bra känsla. Möjlighet till spännande uppdrag.”

 

Marina Wilhelmsson

Efter att ha läst Informatik på Mälardalens högskola började Marina jobba som systemutvecklare på Agria Djurförsäkring. Några år senare började hon istället arbeta med test. År 2007 började Marina på Nasdaq, där arbetade hon med tester av tradingsystem och kunderna bestod främst av asiatiska börser. De senaste tre åren har Marina arbetat som konsult och har då haft uppdrag i flera projekt på SEB och Nasdaq. Nu har hon precis börjat på Applicon och fortsätter på sitt uppdrag på Nasdaq, där hon för närvarande jobbar i ett projekt som testare. Uppdraget grundar sig i att leverera en ny trading- och clearingfunktionalitet till en asiatisk börs.

Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?

”Ansvarsfull, flexibel och lojal.”

Vad gör du helst på din fritid?

”Nybliven golfare, så sommaren har spenderats på golfbanor. Resor är alltid kul!”

Vad var det som lockade dig med Applicon?

”Jag har arbetat med några från Applicon i projekt på SEB. Alla verkade trivas så bra så jag blev intresserad av företaget.”

 

Varmt välkomna Johan och Marina önskar vännerna på Applicon!

Log in with your credentials

Forgot your details?